ARMBAND VOOR BALI Banner
Inspiratie

Armband voor Bali

Larissa Molenaar, één van de eigenaren van BALA LOOK heeft samen met haar vriendin Sandra van Kuijk een armband voor Bali ontwikkeld. Ze hebben beiden een goede baan en altijd de kans gehad om te leren en hun dromen na te jagen. Daarom besloten ze dat ze iets terug wilden doen voor de wereld. Na een zoektocht voor het juiste goede doel kwamen ze bij het Schoolfonds in Indonesië. Een project dat meisjes die dromen hebben ook de kans geeft om ze na te jagen. De armband voor Bali bevat de coördinaten van het eiland, is zilver kleurig en is gemaakt van stainless steel. De volledige opbrengst van de armband voor Bali gaat naar het Schoolfonds waar Larissa en Sandra eind januari 2019 naar toe gaan om het zelf te overhandigen.

KOOP DE ARMBAND HIER! – UITVERKOCHT

Over het School fonds
Het schoolfonds voor meisjes in Oost-Bali is opgericht door de Nederlandse Hans en Els, tevens eigenaren van vakantie bungalows in Oost-Bali. Samen met hun gasten hebben ze 8 jaar geleden het fonds opgericht voor meisjes, van wie de ouders onvoldoende geld hebben om hen naar de middelbare school te laten gaan. In Indonesië wordt vaak alles op alles gezet om de jongens uit het gezin na de basisschool verder te laten leren, voor de meisjes wordt dit echter niet nodig geacht of is er geen geld voor. Els en Hans trekken zich het lot van deze meisjes aan en bezoeken regelmatig basisscholen om samen met de hoofdonderwijzer en de leerkracht te kijken welke meisjes in aanmerking komen voor donaties uit het schoolfonds. Door het fonds konden in het eerste jaar al 4 meisjes naar school en nu, in het achtste jaar, zijn er al 31 meisjes die door kunnen leren.

Hoe werkt het schoolfonds?
Wanneer een meisje niet naar de middelbare school kan door geldgebrek, bezoeken Hans en Els samen met de leerkracht de ouders. Als de ouders ook graag willen dat hun dochter naar school blijft gaan, worden de voorwaarden van het schoolfonds uitgelegd. Hun dochter moet in ieder geval minstens een 7 op het rapport hebben staan, wil ze in aanmerking (blijven) komen voor het schoolfonds. Vervolgens voorziet het schoolfonds de leerlingen van een uniform, schoenen, boeken, een tas en pennen; de ouders krijgen geen geld, Hans en Els beheren zelf de donaties.

Doneren
Naast de Bali armband kan je ook geld doneren om dit mooie doel te helpen. DONEER NU!
Geld inzamelen | Doneeractie.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *